Answer key: the ultimate Pennsylvania home energy quiz

Choose EnergyEnergy TipsAnswer key: the ultimate Pennsylvania home energy quiz

We all take the energy that flows into our homes for granted. After all, when you flip a switch, you know the lights are going to turn on. But how much do you actually know about where your energy comes from? Take the ultimate energy quiz to find out: click here.

Or, just check out the answer key to learn more about energy use in your Pennsylvania home:

Question 1: What’s the best way to stay cool while saving energy during the summer?
Answer 1: Raise the thermostat. The DOE recommends setting the thermostat to 78 degrees when you’re home, and even higher when you’re not. A higher interior temperature will actually slow the flow of heat into your house, saving energy on air conditioning.

Question 2: How much money does the average Pennsylvania household spend on energy per year?
Answer 2: $1300. PA households spend an average of $1300 per year on electricity bills, which is similar to the U.S. average.

Question 3: What accounts for the most energy consumed in a typical U.S. home?
Answer 3: Heating and cooling. Heating and cooling account for about 48% of energy used in a typical home in the U.S., making it the largest energy expense for most homes.

Question 4: How many hours per year is the typical microwave used?
Answer 4: 70: Microwaves actually consume most of their electricity when they’re simply sitting in your kitchen not being used.

Question 5: What source does the majority of your PA home’s electricity come from?
Answer 5: Natural gas. Natural gas recently surpassed coal as PA’s primary source of electricity and heating. Did you know that nuclear actually contributes 35% of PA’s energy mix?

Question 6: For the average PA household, what percentage of your electric bill goes towards heating and cooling each year?
Answer 6: 50%. Nearly half of the energy that Pennsylvania homes consumed goes towards space heating. Air conditioning accounts for only for 3% of the total energy used in homes.

Question 7: When you first turn on an AC in a warm room, you should set it as low as possible to cool the room faster.
Answer 7: False. Setting your thermostat lower won’t cool a room faster and is more likely to lead to wasted energy and higher bills.

Question 8: What is the quickest way to power your home with renewable energy?
Answer 8: Switch to a green energy plan offered by an energy supplier. Green plans can be even cheaper than utility rates, and require zero hassle from the consumer.

Were you surprised by any of the answers? Let us know!